Biciklitúra

A rendszeres testmozgást elősegítő szabadidős programok megvalósítása, melyek hangsúlyt helyeznek az energiaegyensúlyra

A mozgásszegény életmód a magyar lakosságra erősen jellemző. Erre tekintettel az egészségmegőrzés, egészségfejlesztés és a betegségmegelőzés fegyvertárában fontos helyet kap a rendszeres, szélsőségek nélküli testmozgás népszerűsítésea mozgásszegény életmód ellenében.

A biciklizésnek számos jótékony hatása van egészségünkre: serkenti a vérkeringést, edzi a szívet, erősíti az izomzatot, fejleszti az állóképességet, javítja az anyagcserezavart, valamint stressz ellen is kiváló. Egy óra tekeréssel akár 700 kalóriát is elégethetünk. Mindezen még környezetbarát is.

A jelentkezők nemére, korcsoprotjára nincs megkötés. Ez a nap nem a versenyzésről szól, hanem a kellemes időtöltésről.

Néhány jó tanács a biciklitúrához: A kerékpár műszakilag jó állapotban legyen! Az ülés magasságot otthon érdemes úgy beállítani, hogy a láb kinyújtható legyen! Ajánlott kinek-kinek 1 db, saját kerékpárhoz való tartalék belsőt hozni, az esetleges defekt elhárítása céljából, amit a túravezető meg is tud menet közben oldani, ezért kell a tartalék belső. Ajánlott a személyautókban is kötelező sárga mellényt magunkhoz venni, a jól láthatóság érdekében. Ugyanezért jó ha van 1-1 db elemes első és hátsó lámpa, legalább a csomagban. Bármilyen időjárás is lesz (reméljük a gyönyörű napsütést), vízhatlan esőkabát nélkül ne induljunk el. Akinek van bukósisakja, szintén hozza magával! Az étkezésről gondoskodunk.

www.berkesd-egeszseg.hu

© 2024 www.berkesd-egeszseg.hu - Berkesd - Minden jog fenntartva.