Egészséghét

Az egészséges táplálkozás, illetve energiaegyensúly (táplálkozás és testmozgás egyensúlya) megtartása, és/vagy visszaállítása érdekében kidolgozott programok megvalósítása

Étrendünk, táplálkozási szokásaink és a leggyakoribb nem fertőző idült betegségek előfordulása között szoros kapcsolat van. Mindezekért hibáztatható a nagymértékű zsír és szénhidrátfogyasztás, valamint a magas energia-bevitel. Egy-egy ország népességének étrendje és táplálkozási szokásai mélyen gyökereznek. A táplálkozással összefüggő súlyos  betegségteher ismeretében azonban elodázhatatlan, hogy igyekezzünk változtatni a helyzeten. A megelőzési törekvések akkor érik el céljukat, ha az emberekben tudatosodik, milyen egészségkárosodással fenyeget a helytelen táplálkozás, és milyen haszon remélhető az egészséges táplálkozástól.

A program céljai:

- A táplálkozással összefüggő betegségek gyakoriságának csökkentése, a lakosság egészségi állapotának javítása egészséges táplálkozással.

- Az egészséges táplálkozás ismereteinek terjesztése.

- A túlsúly, elhízás gyakoriságának megállítása, csökkentése.

- Megismertetni az érdeklődőket a táplálékok összetevőivel

- Egészséges étrend kialakítása

- A lakosság egészségkultúrájának fokozása

Az egészséges táplálkoz népszerűsítése érdekében az önkormányzat a lakosság részére többnapos, változatosa programokból állaó egészséghetet szervez a településen, ahol élményszerű, tapasztalati úton való ismeretszerzése is lehetőség lesz.

 

 

 

 

www.berkesd-egeszseg.hu

© 2024 www.berkesd-egeszseg.hu - Berkesd - Minden jog fenntartva.