Egészségügyi állapotfelmérés

Egészségügyi állapotfelmérés az egészség tartós megtartása érdekében

A tragikus méretű halálozási statisztikánkat közel 50 %-os részaránnyal a szív ér-rendszeri betegségek vezetik.  Ezen betegségek  rizikója a mozgásszegény életmód, a magasvérnyomás, a cukorbetegség, az elhízás, a dohányzás, amely a folyamatot, az érelmeszesedést (ateroszklerozist) elindítja.

Az egészség ÉRTÉK! Többségünk viszont csak akkor fordul orvoshoz, ha már a betegség tüneteit, panaszait észleli magán.A tapasztalatok szerint azonban sok nő és férfi azért nem megy el a szűrővizsgálatokra, mert attól tart, hogy ott „kiderül valami”.  Félnek attól, hogy addigi életük megváltozik, kezelésekre kell járniuk, netán műtétet javasolnak számukra, holott ők egészen odáig teljesen egészségesnek gondolták magukat. Másokat a munkahelyük elvesztésétől való félelem vagy a munkából való kiesés, az anyagi kiszolgáltatottságtól való tartás tart vissza. Bele kell ugyanakkor gondolni:attól, hogy valaki nem vesz tudomást egy esetleges tumorról, az még jelen van a szervezetében, fokozatosan növekszik, s burjánzása során egy idő után átterjed más területekre is, akár hétről-hétre csökkentve a gyógyulás esélyét. Ezért is tartjuk fontosnak a szűrővizsgálatok jelentőségét és szorgalmazzuk minél több ember számára egészsége érdekében a megjelenést.

Rendelkezünk olyan szűrővizsgálati lehetőséggel, amely könnyen kivitelezhető, nem kellemetlen, de a kis eltéréseket is képes jelezni a panaszok megjelenése, és a nagyobb betegségek kialakulása előtt!

A projektidőszakban két alkalommal végzünk egészségügyi szakember közreműködésével egészségügyi állapotfelmérést, mely során az egyén egészségi állapotának felmérését célzó nem invazív beavatkozásokból álló vizsgálatok valósulnak meg, úgymint: testtömeg, testmagasság, vérnyomásmérés, has körfogat, testzsír-mérés, BMI számítás, oxigén szaturáció mérés.

A vizsgálat eredményéről az egyén egy értékelőlapot kap, illetve szakszerű tanácsokkal is ellátják.

 

www.berkesd-egeszseg.hu

© 2024 www.berkesd-egeszseg.hu - Berkesd - Minden jog fenntartva.